Ainekset
600 g porojauhelihaa
50 g kylmäsavu poronpaistia
4 sipulia
700 g kuorittuja perunoita
1 rkl voita
2 rkl öljyä
1 1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
6 dl ruokakermaa
Ohje
Ruskista jauheliha, mausta suolalla ja valkopippurilla. Leikkaa sipuli silpuksi ja hauduta rasvassa kypsäksi. Sekoita jauhelihan joukkoon sipuli ja pienitty kylmäsavuporonpaisti. Suikaloi perunat tikkumaisiksi. Huuhtele ja kuivaa pyyhkeellä. Voit käyttää myös valmista peruna-sipulisekoitusta 2 pussia. Käytä silloin jauhelihassa vain 2 sipulia. Lado voideltuun uunivuokaan perunoita ja lihasekoitusta niin, että alimmaisena ja päällimmäisenä on perunaa. Paista vuokaa 225ºC uunissa ensin 10 minuuttia ilman nestettä. Ota vuoka uunista ja lisää kerma tasaisesti ja hauduta laatikko kypsäksi n. 1 tunti 15 minuuttia. Tarjoa lisäkkeinä maustekurkkua ja maustepunajuurta, lehtisalaattia tai tuoreraastetta.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.