Nyhtöporohodarit

4 h (+8 h valinnainen maustaminen)
6-7 annosta
Nyhtöporo hodari

Superhelposti valmistuva nyhtöporo pääsee hodarien väliin ja on kesäjuhlien herkku vailla vertaa! Murea ja maistuva nyhtöporo sopii myös hienosti leipiin tai vaikka burgereihin. Täytä omasi juuri niin kuin haluat!

Ainekset

Nyhtöporo

900 g poron etuselkää

0,25 dl suolaa

0,25 dl (ruoko-)sokeria

2 dl bbq-kastiketta

2 dl kanalientä

2 dl Coca Colaa

0,5 dl omenaviinietikkaa

Tarjoiluun

hot dog -sämpylöitä

suolakurkkuja

punasipulia, hienonnettuna

paahdettua sipulia

majoneesia

ketsuppia

sinappia

Ohje

1. Sekoita keskenään suola ja sokeri. Aseta poron etuselkä vuokaan ja mausta se kauttaaltaan suola-sokeriseoksella ja jätä se sitten yöksi maustumaan jääkaappiin. Näin poro maustuu kauttaaltaan. Porosta tulee erittäin hyvää ilman yön yli maustumistakin, joten tämä vaihe on valinnainen.

2. Kypsennä poroa 175-asteisessa uunissa sitä kerran kääntäen noin 35 min tai kunnes se on ruskistunut. Laske sitten uunin lämpötila 150 asteeseen.

3. Sekoita sillä välin keskenään bbq-kastike, Coca Cola, kanaliemi ja etikka. Kaada seos poron sekaan vuokaan ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä poroa välillä sitä käännellen noin 3 h tai kunnes se on täysin mureaa. Kun poro on mureaa, poista folio vuoan päältä ja jatka kypsennystä vielä noin 20 min tai kunnes liemi on redusoitunut paksuksi kastikkeeksi.

4. Nyhdä poro pieniksi suikaleiksi kahdella haarukalla ja pyörittele kauttaaltaan vuoassa olevassa kastikkeessa. Tarjoile poro hodareiden ja tykötarpeiden kanssa.

Lapin liitto

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä