Gyudon on japanilainen liha-sipuli-riisikulho. Se valmistuu hämmästyttävän helposti ja nopeasti ja sujahtaa suuhun vähintäänkin yhtä nopeasti! Tyypillisesti gyudon tehdään dashiin – japanilaiseen ”kalaliemeen” – mutta vedellä ja lorauksella kalakastikettakin pääsee pitkälle.
Ainekset
Liemi
2 dl dashia tai vettä, jossa on 2 tl kalakastiketta.
1 dl soijaa
2 rkl miriniä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
Lisäksi
150 g poron sisäpaistia
2 keltasipulia, ohueksi viipaloituna
3 dl keitettyä pyöreäjyväistä riisiä
kevätsipulia, ohuina viipaleina
sushi-inkivääriä
Ohje
1. Leikkaa poron sisäpaisti ohuiksi viipaleiksi, kun se on vielä hieman kohmeinen. Näin leikkaus on paljon helpompaa.
2. Lisää kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä poro- ja sipuliviipaleita liemessä noin 6-7 min tai kunnes sipulit ovat pehmenneet ja poronliha on kypsää.
3. Asettele keitettyä riisiä kulhojen pohjalle ja lisää poroa ja sipulia sekä hieman niiden keitinlientä riisin päälle. Viimeistele annokset kevätsipulilla ja sushi-inkiväärillä.
Reseptin on tuottanut TasteryFoods Lapin liiton rahoittamassa Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.