Poro-don

25 min
2 annosta

Gyudon on japanilainen liha-sipuli-riisikulho. Se valmistuu hämmästyttävän helposti ja nopeasti ja sujahtaa suuhun vähintäänkin yhtä nopeasti! Tyypillisesti gyudon tehdään dashiin – japanilaiseen ”kalaliemeen” – mutta vedellä ja lorauksella kalakastikettakin pääsee pitkälle.

Ainekset

Liemi

2 dl dashia tai vettä, jossa on 2 tl kalakastiketta.

1 dl soijaa

2 rkl miriniä

2 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl sokeria

Lisäksi

150 g poron sisäpaistia

2 keltasipulia, ohueksi viipaloituna

3 dl keitettyä pyöreäjyväistä riisiä

kevätsipulia, ohuina viipaleina

sushi-inkivääriä

Ohje

1. Leikkaa poron sisäpaisti ohuiksi viipaleiksi, kun se on vielä hieman kohmeinen. Näin leikkaus on paljon helpompaa.

2. Lisää kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä poro- ja sipuliviipaleita liemessä noin 6-7 min tai kunnes sipulit ovat pehmenneet ja poronliha on kypsää.

3. Asettele keitettyä riisiä kulhojen pohjalle ja lisää poroa ja sipulia sekä hieman niiden keitinlientä riisin päälle. Viimeistele annokset kevätsipulilla ja sushi-inkiväärillä.

Reseptin on tuottanut TasteryFoods Lapin liiton rahoittamassa Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Lapin liitto

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä