Porokalopsi

45 min
4-6 annosta
Pororeseptit.fi

Ainekset

640 g luutonta poronpaistia
50 g voita
2 sipulia
1 tl suolaa
4 dl porolientä tai vettä
3-4 rkl ruisjauhoja
2 dl kermaa

Ohje

Leikkaa liha n. 2 cm:n kuutioiksi tai pieniksi pihveiksi, jotka nuijitaan kevyesti. Ruskista lihat pannussa, mausta suolalla, lisää hienonnetut sipulit ja hauduta sen aikaa, että sipuli kypsyy. Siirrä lihapalat pataan tai kattilaan ja lisää nesteeksi porolientä (tai vettä) niin, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehumispisteeseen ja kuori vaahto pois. Hauduta kalopsia hetki ja saosta sitten kermaan sekoitetuilla ruisjauhoilla. Hauduta kypsäksi ja tarkista maku.
Lisäkkeenä perunamuusi, puolukkasurvos ja keitetyt kasvikset.

Voit myös kypsentää lihat erikseen valmiiksi, jolloin teet kastikkeen ja lisäät saostettuun kastikkeeseen kypsät lihapalat.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä