Grillissä kypsennetyä poronfilettä vartaassa ja marinoituja kasviksia, kesäherkkua parhaimmillaan.
Ainekset
640 g poron sisäfilettä
200 g pekonia
Kasvikset
200 g kesäkurpitsaa
200 g paprikaa
150 g sieniä
50 g purjoa
50 g fenkolia
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
Marinadi
1 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
valkoviinietikkaa
pippuria
suolaa
tuoretta ruohosipulia
Ohje
Leikkaa kesäkurpitsasta ohuita viipaleita. Suikaloi paprika, purjo ja fenkoli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Valmista marinadi sekoittamalla hunaja, valkoviinietikka ja oliiviöljy. Mausta pippurilla, suolalla ja lisää silputtu ruohosipuli. Anna kasvisten marinoitua jääkaapissa n. 2 tuntia. Leikkaa fileestä n. 40 g:n painoisia paloja. Kierrä pekoni palojen ympäri ja pistä varrastikkuihin. Paista vartaat kauttaaltaan kuumalla pannulla tai grillissä. Tarjoile marinoitujen vihannesten kera.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.