Poro smash burgerit

20 min.
4 annosta

Porosta syntyy erinomaiset smash-burgerit. Näissä burgereissa tärkeintä on laaja paistopinta ja tulikuuma pannu. Valitse yksinkertaisia täytteitä, jottei poron maku peity!

Ainekset

400 g poron jauhelihaa

suolaa

8 viipaletta ”amerikkalaista” sulatejuustoa tai cheddaria

raakoja sipuliviipaleita

suosikkimajoneesiasi tai -kastikettasi

4 hampurilaissämpylää

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön vähintään 40 min ennen paistamista. Muotoile jauhelihasta noin 50 g palloja. Liiskaa pallot kahden leivinpaperin välissä hyvin ohuiksi pihveiksi.
  2. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja lisää loraus öljyä. Mausta pihvin pinta suolalla ja lisää pannulle. Mausta toinen puoli juuri ennen pihvin kääntämistä. 
  3. Kun olet kääntänyt pihvin, lisää juustoviipale sen päälle. Kasaa kaksi pihviä toistensa päälle, jos (ja kun) haluat tuplajuustohampurilaisen.
  4. Kasaa hampurilainen paahdettujen hampurilaissämpylöiden väliin ja nauti.

Reseptin on tuottanut Tastery/Jaakko Impiö ja se on tuotettu Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Lapin liitto

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä