Porosta syntyy erinomaiset smash-burgerit. Näissä burgereissa tärkeintä on laaja paistopinta ja tulikuuma pannu. Valitse yksinkertaisia täytteitä, jottei poron maku peity!
Ainekset
400 g poron jauhelihaa
suolaa
8 viipaletta ”amerikkalaista” sulatejuustoa tai cheddaria
raakoja sipuliviipaleita
suosikkimajoneesiasi tai -kastikettasi
4 hampurilaissämpylää
Ohje
- Ota jauheliha huoneenlämpöön vähintään 40 min ennen paistamista. Muotoile jauhelihasta noin 50 g palloja. Liiskaa pallot kahden leivinpaperin välissä hyvin ohuiksi pihveiksi.
- Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja lisää loraus öljyä. Mausta pihvin pinta suolalla ja lisää pannulle. Mausta toinen puoli juuri ennen pihvin kääntämistä.
- Kun olet kääntänyt pihvin, lisää juustoviipale sen päälle. Kasaa kaksi pihviä toistensa päälle, jos (ja kun) haluat tuplajuustohampurilaisen.
- Kasaa hampurilainen paahdettujen hampurilaissämpylöiden väliin ja nauti.
Reseptin on tuottanut Tastery/Jaakko Impiö ja se on tuotettu Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.