Ainekset
400 g poronjauhelihaa
100 g sianjauhelihaa
1 sipuli
2 rkl rasvaa
2 viipaletta vaaleaa leipää
1 dl vettä
2 tl suolaa
1 tl murskattua viherpippuria
1 kananmuna
1 dl kermaa
Kastike
4 annosta ruskeaa kastiketta
1 dl kermaa
1 rkl pihlajanmarja- tai karpalohyytelöä
Ohje
Hauduta silputtu sipuli voissa. Liota leivät vesitilkassa. Yhdistä ja sekoita pyörykkätaikinan ainekset ja leivo kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä n. 30 kpl. Valmista normaali ruskeakastike, parantele sitä kermalla ja hyytelöllä. Asettele pikkupyörykät sopivaan uunivuokaan ja kaada kastike tasaisesti pyöryköiden päälle. Kypsennä 200ºC uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoa pyörykät keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.