Ainekset
700 g poronvasan maksaa
4 rkl ohra- tai ruisjauhoja
50 g voita
2 tl suolaa
6 keskikokoista sipulia
Muhennetut perunat
8 perunaa
1 sipuli
4 rkl voita
1 dl kermaa
1 dl maitoa
suolaa ja valkopippuria
Ohje
Leikkaa kuoritut perunat n. 1 cm:n kuutioiksi ja hienonna sipuli. Hauduta ne voissa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kerma ja maito pienissä erissä ja hauduta kypsäksi n. 15 min. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Paista samanaikaisesti pannulla suikaloidut sipulit. Leikkele maksa n. 1 cm:n viipaleiksi. Parhaiten se onnistuu, jos maksa on vielä hiukan kohmeista. Kierittele viipaleet ohra- tai ruisjauhoissa, ruskista pannussa n. 20-30 sekunttia per puoli ja mausta suolalla.
Maksaviipaleet kannattaa paistaa suoraan tarjolle. Tarjolle pantaessa kaada paistetut sipulit maksaviipaleiden päälle. Tarjoa lisäkkeenä muhennettuja perunakuutioita, puolukkasurvosta ja keitettyjä tuoreita kasviksia.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.