Hunajakäristys & fenkoliperunamuusi

2 h
4 annosta


Klassinen poronkäristys saa kesäisen twistin lorauksesta hunajaa ja fenkolilla
maustetusta perunamuusista. Pyri löytämään korkealaatuinen lihaliemi
käristyksen haudutukseen.

Ainekset
Käristys
50 g voita tai poron kuuta
400 g poronkäristystä
2 punasipulia, ohueksi viipaloituna
0,5 dl soijaa
mustapippuria
2-3 laakerinlehteä
3 rkl katajanmarjoja
8 dl lihalientä
0,5 dl hunajaa

Fenkoliperunamuusi
250 g fenkolia, ohueksi viipaloituina
4 dl maitoa
500 g puikulaperunoita, kuorittuina
100 g voita, kuutioituna
suolaa
Tarjoiluun
puolukkahilloa
rieskaa
Ohje

  1. Kuumenna uuni 160-asteiseksi. Kuumenna sitten valurautapata korkealla
    lämmöllä ja lisää voinokare pataan. Jos löydät jostain poron kuuta eli sen
    rasvaa, käytä ihmeessä sitä! Ruskista poronkäristystä korkealla lämmöllä
    noin 4-6 min tai kunnes se on kauttaaltaan ruskistunut.
  2. Kun poro on ruskistunut, lisää viipaloidut sipulit ja jatka kypsennystä pari
    min. Lisää sitten loput käristyksen aineksista pataan ja raaputa kaikki
    pohjaan tarttunut ”fondi” nesteen sekaan. Peitä pata osittain kannella ja
    siirrä pata uuniin ja hauduta sitä noin 2-3 h tai kunnes liha on mielestäsi
    sopivan mureaa ja neste on lähes täysin haihtunut.
  3. Tee sillä välin fenkoliperunamuusi. Höyrytä tai keitä kuorittuja
    puikulaperunoita, kunnes ne ovat läpikypsiä.
  4. Lisää sillä välin viipaloitu fenkoli kattilaan voinokareen kanssa. Kypsennä
    fenkolia keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 10 min tai kunnes se on
    hieman läpikuultavaa. Lisää sitten maito ja hauduta fenkolia noin 10 min
    tai kunnes se on täysin kypsää. Soseuta fenkolimaito teho- tai
    sauvasekoittimella tasaiseksi.
  5. Kun perunat ovat kypsiä, murskaa ne kuutioidun voin kanssa
    perunasurvimella. Lisää sitten fenkolimaito ja sekoita sähkövatkaimella tai
    käsin muusi sileäksi. Jos haluat ylellisen koostumuksen muusiisi, siivilöi se
    ennen tarjoilua. Mausta se myös suolalla.
  6. Tarjoile poronkäristys ja fenkolimuusi puolukkahillon ja rieskan kanssa

    Tämän reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.
Lapin liitto

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä