Kuohkea poro-sienipiiras

1 h
2 annosta

Kuohkeaan lehtitaikinaan leivotussa poropiiraassa maistuu kermaisen

savupororouhekastikkeen lisäksi ihanat sienet! Testaa kastikkeessa omia

lempparisieniäsi ja hämmästytä illallisseurasi näillä huippuhienoilla

poropiiraskupeilla!

Ainekset

1 iso lehtitaikinalevy, pakastettuna

tilkka vettä

1 kananmuna, vatkattuna

10-15 herkkusientä tai muuta suosikkisientäsi, ohueksi viipaloituina

3 rkl voita

100 g savupororouhetta

1 valkosipulin kynsi, hienonnettuna

2,5 dl kuohukermaa

viinisuolaheinää

Ohje

1. Lämmitä uuni 190-asteiseksi. Leikkaa kohmeisesta lehtitaikinasta neljä

samankokoista ympyrää. Leikkurin reunat kannattaa jauhottaa, jotta se ei

litistä taikinaa leikatessaan sen läpi. Siirrä kaksi leikattua ympyrää

leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tee kahdesta jäljellä olevasta

ympyrästä rinkulat leikkaamalla pienemmällä ympyrämuotilla niiden

keskustat irti.

2. Voitele kokonaisten taikinaympyröiden reunat vedellä. Liimaa rinkulat

taikinaympyröiden päälle. Paista taikinakuppeja uunissa noin 15-20 min

tai kunnes ne ovat kohonneet ja ruskistuneet. Jos taikinakupit meinaavat

uunissa kallistua liikaa johonkin suuntaan, voit kevyesti korjata niiden

rakennetta kesken paiston.

3. Ruskista sillä välin herkkusienet kuumalla ja kuivalla pannulla. Mausta ne

myös suolalla.

4. Kun sienet ovat ruskistuneet, lisää voi ja savupororouhe. Jatka paistamista

noin 3 min. Lisää sitten valkosipuli ja jatka paistamista vielä pari min.

5. Lisää lopuksi kuohukerma ja haihduta kastiketta keskilämmöllä noin 10

min tai kunnes se on paksuuntunut.

6. Kun taikinakupit ovat kypsiä, painele niiden pohja varovasti alaspäin

tehdäksesi tilaa kastikkeelle. Täytä kupit poro-sienikastikkeella ja

viimeistele ne viinisuolaheinällä.

Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä