Ainekset
750 g poronlihaa (lapa tai käristysliha)
1 dl ohrasuurimoita
2 l vettä
9 dl perunoita
2 dl porkkanaa
1 dl naurista
1 dl lanttua
1 dl sipulia
1 dl purjosipulia
1 rkl suolaa
kuivattua väinönputkea, lipstikkaa tai persiljaa
Ohje
Pilko käristysliha tarvittaessa hieman kohmeisena. Voit käyttää myös lapakuutioita tai kuutioitua paistia. Ruskista lihapalat padassa pienissä erissä ja nostele ne sivuun odottamaan. Hienonna sipulit ja kuullota niitä noin 5 min miedolla lämmöllä. Älä ruskista. Kumoa lihat takaisin pataan, lisää lihaliemi ja juurekset. Hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi. Lisää yrttejä makusi mukaan.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.