Poro-tomaattitartar

Alkuruoat
20 min.
2 annosta

Porotartar maustetaan mm. kokojyväsinapilla, kapristen säilöntäliemellä ja timjamilla. Tartar saa seurakseen kerroksen kesän tomaatteja ja se koristetaan parmesaanihunnulla. Kokeile tätä komboa myös rapean leivän päällä!

2 annosta

20 min

Hyvin helppo

Ainekset

Porotartar

120 g poron ulkofileetä, pakastettuna

1 rkl kapristen säilöntälientä

1 rkl soijaa

1 rkl oliiviöljyä

1 tl kokojyväsinappia

kourallinen timjamin lehtiä

mustapippuria

suolaa

Tomaatit

1 tomaatti

ripaus suolaa

hyvin pieni ripaus sokeria

Viimeistelyyn

parmesaania

timjamin lehtiä

Ohje

1. Tartar on kaikkein helpoin leikata, kun poron filee on edelleen hieman kohmeinen. Ota se siis hyvissä ajoin sulamaan ja tarkkaile sen koostumusta aina aika ajoin. Kun poro on hieman sulanut, mutta suurimmalta osin edelleen jäässä, leikkaa se niin pieniksi kuutioiksi kuin pystyt. Sekoita leikattu poro loppujen tartarin ainesten kanssa kulhossa ja anna maustua huoneenlämmössä noin 15 min.

2. Leikkaa sillä välin tomaatti yhtä lailla pieneksi ja mausta se suolalla ja sokerilla. Hienonnettu tomaatti kannattaa laittaa siivilään valumaan, jotta ylimääräinen vesi valuu pois.

3. Jos haluat annoksesta erityisen kauniin, käytä apunasi ympyrämuottia, johon annostelet ensin tomaatit sitten tartarin ja lopuksi raastetun juuston. Annostelu onnistuu hyvin myös ilman muottia esim. syville lautasille. Koristele annokset timjamin lehdillä.

Reseptin on tuottanut TasteryFoods Lapin liiton rahoittamassa Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Lapin liitto

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä