Porotartar maustetaan mm. kokojyväsinapilla, kapristen säilöntäliemellä ja timjamilla. Tartar saa seurakseen kerroksen kesän tomaatteja ja se koristetaan parmesaanihunnulla. Kokeile tätä komboa myös rapean leivän päällä!
2 annosta
20 min
Hyvin helppo
Ainekset
Porotartar
120 g poron ulkofileetä, pakastettuna
1 rkl kapristen säilöntälientä
1 rkl soijaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kokojyväsinappia
kourallinen timjamin lehtiä
mustapippuria
suolaa
Tomaatit
1 tomaatti
ripaus suolaa
hyvin pieni ripaus sokeria
Viimeistelyyn
parmesaania
timjamin lehtiä
Ohje
1. Tartar on kaikkein helpoin leikata, kun poron filee on edelleen hieman kohmeinen. Ota se siis hyvissä ajoin sulamaan ja tarkkaile sen koostumusta aina aika ajoin. Kun poro on hieman sulanut, mutta suurimmalta osin edelleen jäässä, leikkaa se niin pieniksi kuutioiksi kuin pystyt. Sekoita leikattu poro loppujen tartarin ainesten kanssa kulhossa ja anna maustua huoneenlämmössä noin 15 min.
2. Leikkaa sillä välin tomaatti yhtä lailla pieneksi ja mausta se suolalla ja sokerilla. Hienonnettu tomaatti kannattaa laittaa siivilään valumaan, jotta ylimääräinen vesi valuu pois.
3. Jos haluat annoksesta erityisen kauniin, käytä apunasi ympyrämuottia, johon annostelet ensin tomaatit sitten tartarin ja lopuksi raastetun juuston. Annostelu onnistuu hyvin myös ilman muottia esim. syville lautasille. Koristele annokset timjamin lehdillä.
Reseptin on tuottanut TasteryFoods Lapin liiton rahoittamassa Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.