Porobao

1 h 15 min
4-6 annosta

Tahmeassa soijakastikkeessa pyöritellyt mureat ja mehukkaat poron sisäpaistiviipaleet pääsevät pehmeän bao-leivän täytteeksi. Kokeile tätä paisti- ja kastikeohjetta myös riisin kaverina!

Ainekset

Poron sisäpaisti
rypsiöljyä
suolaa

Kastike

1,5 dl soijaa
1,5 dl fariinisokeria
1 dl riisiviinietikkaa
0,5 dl vettä
5 valkosipulinkynttä, kevyesti murskattuna
2 tl maissitärkkelystä + 1 rkl vettä

Tarjoiluun

Bao-sämpylöitä
punaista chiliä, viipaloituna
kevätsipulia, viipaloituna
korianteria

Ohje

  1. Ota poronpaisti huoneenlämpöön vähintään 30 min ennen sen kypsentämistä.
  2. Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi. Voitele paisti kauttaaltaan öljyllä ja mausta se suolalla. Ruskista paisti kauttaaltaan. Kun paisti on ruskistunut, siirrä se 140-asteiseen uuniin, kunnes sen sisälämpötila on 52-58-asteinen riippuen siitä, minkälaisesta kypsyydestä pidät. Tässä kestää 35-60 minuuttia paistin koosta riippuen.
  3. Tee sillä välin kastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset, paitsi maissitärkkelys kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Kun se kiehahtaa, laske lämpö keskitasolle ja anna kastikkeen poreilla noin 5 min.
  4. Sekoita maissitärkkelys ruokalusikalliseen vettä. Lisää seos kastikkeeseen ja sekoita huolellisesti. Kuumenna kastike vielä kerran kiehuvaksi. Näin se paksuuntuu.
  5. Kun paisti on kypsä, anna sen levätä vähintään 15 min ennen leikkaamista. Näin se pysyy mehukkaana. Leikkaa paisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja siirrä viipaleet kastikkeen joukkoon ja sekoita.
  6. Lämmitä bao-sämpylät ja annostele poroa niiden sisään. Viimeistele sämpylät chilillä, kevätsipulilla ja korianterilla. Myös pikkelöidyt vihannekset olisivat fantastinen lisä leipiin!

    Reseptin on tuottanut Tastery Foods ja se on tuotettu Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.
Lapin liitto
Lapin liitto

驯鹿肉包Porobao

主食

1小时15分钟                      4-6份量

将柔软多汁的驯鹿里脊肉条裹上粘稠的酱油酱汁做成的馅料放入暄软的面包里。也可以试试这个方法做成的馅料配搭米饭食用。

食材和配料

驯鹿里脊肉

植物油

酱汁做法

酱油           1.5dl

蔗糖           1.5dl

米酒醋                1dl

水               0.5dl

大蒜           5瓣,轻轻压碎

玉米淀粉2茶匙 +水1汤匙

配搭食材

面包

红辣椒丝

葱丝

香菜

烹制方法:

  • 在烹制前先将驯鹿里脊肉置于室温下至少30分钟。
  • 把煎锅烧到很热,整个肉涂抹上油并用盐调味,放入锅中把整个肉煎成棕色后,将肉放入预热好的摄氏140度的烤箱,直到肉的内部温度达到52-58摄氏度,也取决于肉熟的程度,肉的大小有关系,这大约需要35-60分钟。
  • 与此同时,做酱汁。将所有除玉米淀粉外的酱汁原料一起混合放入锅中,煮沸后将火调至中火,让酱汁在锅中沸腾约5分钟。
  • 将玉米淀粉和1汤匙水混合后加入锅中和酱汁一起调和,再次煮沸后直到酱汁变得浓稠。
  • 烤肉烤熟后,切肉前至少让它静置15分钟,这样保持肉质多汁。将烤肉横切成薄片,然后放入酱汁中混合搅拌。
  • 加热面包,将烤驯鹿肉酱汁放入面包中,再放入红辣椒,葱和香菜。也可以加入其他喜欢的腌制蔬菜。

此菜谱由*Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa*项目提供

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä