Ainekset
n. 2 kg poronlapa (luullinen)
2 porkkanaa
1/2 naurista tai lanttua
4 sipulia
1 rkl suolaa
10 katajanmarjaa
Ohje
Huuhtele lapa nopeasti kylmällä vedellä. Hiero suola ja murskatut katajanmarjat lavan pintaan. Aseta lapa paistopussiin ja laita lavan päälle halkaistut porkkanat sekä lohkotut sipulit. Asettele lanttulohkot pussin sivuille. Sulje pussin suu ja leikkaa ylimmäinen kulma auki, jotta liiat höyryt pääsevät pois. Aseta pussi uuniin 150ºC lämpöön ja paista n. 4 tuntia. Ota lapa varovasti pussista ja siivilöi liemi. Leikkaa paisti terävällä veitsellä luun päälle ja aseta tarjoiluvadille koristeltuna tuoreilla kasviksilla. Suurusta pussiin tullut kastike ja kaada ohuesti lihapalojen päälle.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.