Poron jauhelihan uniikki maku sopii lihapullapastaan täydellisesti. Rosmariinilla maustettu tomaattikastike luo yhdessä poropullien kanssa hurmaavan liiton Italian ja Pohjolan välille.
Lihapullat
1,5 dl panko-leivänmuruja tai korppujauhoa
1 dl maitoa
350 g poron jauhelihaa
2 tl kuivattua rosmariinia
mustapippuria
suolaa
Kastike
2 rkl oliiviöljyä
1 keltasipuli, hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna tai raastettuna
1 valkosipulinkynsi, kevyesti murskattuna, mutta kuorineen
600 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 rosmariininoksa
suolaa
400 g spagettia, fettucinea tai bucatinia
2 rkl voita
Viimeistely
parmesaania
tuoretta oreganoa
Ohje
- Tee ensin kastike. Lisää sipuli, porkkana ja valkosipuli kuumennettuun öljyttyyn kattilaan. Paista vihanneksia keskilämmöllä noin 5-7 min tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää sitten loput kastikkeen ainekset ja hauduta kattilaa matalalla keskilämmöllä noin 40 min.
- Tee sitten lihapullat. Lämmitä uuni 250-asteiseksi. Sekoita leivänmurut maidon kanssa ja anna niiden turvota pari min. Lisää sitten loput pullien ainekset. Hyvä tapa testata suolan määrä lihapullataikinassa on mikrottaa pieni pala taikinaa, jonka jälkeen voit maistaa sitä. Muotoile taikinasta palloja ja aseta ne uunipellille. Paista lihapullia uunissa noin 15 min välillä kääntäen.
- Keitä pasta pakkausohjeen mukaan. Lisää tässä vaiheessa lihapullat kastikkeen joukkoon.
- Kun pasta on kypsää ”al dente”, valuta keitinvesi pois ja lisää pasta takaisin kattilaan. Sekoita pastan joukkoon 2 rkl voita sekä pari kauhallista tomaattikastiketta.
- Tarjoile annos parmesaaniraasteen ja tuoreen oreganon kanssa.
Reseptin on tuottanut Tastery/Jaakko Impiö Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.