Poro-leipäjuustopiirakka

Alkuruoat
60 min
12-14 annosta

Ainekset

Taikina
3 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1 muna
3/4 dl kauraleseitä

Täyte
300 g purjoa
200 g leipäjuustoa
100 g savuporoa
2,5 dl kermaa
3 munaa
1/2 tl yrttisuolaa

Ohje

Pohja
Nypi vehnäjauhot ja paloiteltu rasva murumaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kauraleseet ja levitä ne voideltuun uunivuokaan.
Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Täyte
Kääntele purjorenkaita ja savuporoa voissa pannulla ja anna jäähtyä. Levittele pohjalle purjo-poroseosta ja kuutioitua tai suikaloitua leipäjuustoa. Sekoita kerma ja kananmunat ja lisää yrttisuola. Sekoita sen verran, että munien rakenne rikkoutuu. Kaada seos täytteiden päälle. Paista uunissa 200ºC n. 40 minuuttia.

Kerma- kananmunasekoituksen voi korvata useilla muilla erilaisilla sekoituksilla, joista voidaan mainita vaikkapa kermaviili-muna, smetana-kerma-muna. Ilman munaa voidaan tehdä paksuhko valkokastike.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä