Lapin ukon keitto
500 g poronkäristystä (pakaste)
2 rkl öljyä
1 sipuli
1 l vettä
1 rkl lihafondia
½ tl suolaa
500 g perunaa
2 porkkanaa
pieni palsternakka
½ purjoa
250 g sulatejuustoa
persiljaa hienonnettuna
LISÄKSI 200 g leipäjuustoa
Ruskista poronkäristys paistinpannulla öljyssä. Hienonna ja kuullota sipuli. Lisää käristysliha, sipulit, vesi, lihafondi ja suola kattilaan. Keitä kannen alla 20 minuuttia. Kuori ja pilko perunat, porkkanat, palsternakka ja selleri. Halkaise ja hienonna purjo. Lisää kasvissuikaleet ja purjo keittoon. Keitä vielä 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Paloittele sulatejuusto keittoon ja keitä kunnes se on sulanut.Viimeistele keitto persiljalla. Tarjoa keiton kanssa leipäjuustokuutioita.
Resepti on mukaelma ohjeesta, joka on julkaistu osoitteessa meillakotona.fi.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.