Ainekset
3 kg luullista poronpaistia
2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria jauhettuna
2-3 dl vettä
5 kokonaista valkopippuria
5 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
1 sipuli
1 porkkana
Kastike
2 dl paistolientä
2 dl vettä
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl kermaa
1 tl karpalohyytelöä
Ohje
Jos paisti on jäässä, sulata se hitaasti viileässä.
Hiero sulan paistin pintaan suolaa sekä valkopippuria ja anna suolautua jääkaapissa n. 4 tuntia.
Laita paisti uunivuokaan pintakalvot ylöspäin.
Lisää vuokaan vesi, kokonaiset pippurit, laakerinlehti, paloiteltu porkkana ja kuutioitu sipuli.
Kypsennä paistia uunissa 125ºC lämmössä n. 3 1/2 – 4 tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on 65 ºC, jolloin paisti on vielä punertavaa sisältä.
Jos tahdot täysin kypsän paistin, anna sisälämpötilan kohota 77 ºC.
Kypsennyksen aikana voi lisätä vuokaan vettä ja paistia pitää valella säännöllisesti kuivumisen estämiseksi.
Anna paistin vetäytyä 10-20 minuuttia ennen luiden irrottamista ja paloittelua.
Saosta paistoliemi rasva-jauhosuuruksella, lisää vesi, marjahyytelö ja kerma.
Irrota luut ja leikkaa paisti poikkisyin viipaleiksi.
Tarjoa lisäkkeinä keitettyjä perunoita, kasviksia ja marjahyytelöä.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.