Poron potkakiekot haudutetaan suussa sulavan mureiksi viinissä ja
lihaliemessä. Upea pataruoka syntyy uunissa lähes itsestään ja on ainoastaan
parempaa seuraavana päivänä!
Ainekset
1 kg poron potkakiekkoja
rypsiöljyä
suolaa
Kastike
3 punasipulia, paloiteltuina
2-3 porkkanaa, paloiteltuina
1 rosmariinin oksa
2 rkl katajanmarjoja
1 laakerinlehti
3 rkl vehnäjauhoa
3 dl kuivaa ja täyteläistä punaviiniä
400 g tomaattimurskaa
8 dl lihalientä
1,5 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun
risottoa, perunamuusia tai keitettyjä perunoita
kirveliä
Ohje
- Ota potkakiekot huoneenlämpöön vähintään 30 min ennen niiden
kypsentämistä. - Lisää reilusti rypsiöljyä pataan ja kuumenna se erittäin kuumaksi. Kuivaa
potkakiekot huolellisesti talouspaperilla ja mausta ne kauttaaltaan
suolalla. Ruskista potkakiekot kauttaaltaan. Älä hätiköi tässä vaiheessa,
vaan ruskista potka huolellisesti. Joudut ruskistamaan kiekot parissa
erässä. - Kun potkat on ruskistettu siirrä ne sivuun ja laske lämpö korkealle
keskitasolle. Lisää sipulit, porkkanat ja rosmariini, katajanmarjat ja
laakerinlehdet pataan yhdessä vehnäjauhon kanssa ja kypsennä niitä
muutaman minuutin ajan. - Lisää sitten punaviini ja hauduta sitä, kunnes sen volyymista on ¾
haihtunut. Lisää sitten tomaattimurska ja lihaliemi ja kiehauta liemi. - Lisää potkakiekot takaisin pataan ja peitä pata suurimmaksi osin kannella.
Siirrä pata 160-asteiseen uuniin ja hauduta sitä kunnes liha on mureaa,
noin 2,5-3 h. - Kun liha on mureaa ja padan maku kohdillaan, tarjoile se
suosikkilisukkeesi ja tuoreen kirvelin kanssa.
Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.