Ainekset
n. 1 kg poron kyljysriviä
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria jauhettuna
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
Kastike
4 annosta ruskeaa kastiketta
kyljysrivin puhdistuspaloja
1 rkl voita
1 dl kermaa
3 rkl pihlajanmarjahyytelöä
Ohje
Valmista ensin ruskea peruskastike. Puhdista sitten kyljysrivistä reunalihat ja kalvot, leikkele ne paloiksi ja käristä rasvassa. Lisää nämä paistetut pienet lihapalaset hautumaan ruskeaan kastikkeeseen. Kastike saa hautua n. 1/2 tuntia. Juuri ennen kuin ryhdyt kyljysten paistoon siivilöi lihanmurut kastikkeesta. Lisää siivilöityyn kastikkeeseen kerma ja pihlajanmarjahyytelö. Paloittele kyljysrivi siten, että kuhunkin annokseen tulee 2 kyljystä. Nuiji kyljykset kevyesti ja mausta pippurilla ja suolalla. Ruskista kyljykset nopeasti kuumassa pannussa vähässä rasvassa. Kaada kuuma kastike kyljysten päälle ja anna hautua hetken. Jos pannu oli kovin kuuma ota se kokonaan pois levyltä. Ei ole tarkoitus polttaa kastiketta kiinni pannuun. Älä kypsennä liikaa, kyljykset voivat jäädä hieman punertaviksi. Tarjoa kyljykset kastikkeessaan, lisäkkeinä keitettyjä perunoita, kasviksia salaattia ja pihlajanmarjahyytelöä.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.