Ainekset:
8kg porkkana
2 kg selleriä
4 kg palsternakka
4kg purjo
öljyä
20l vettä
20 laakerinlehti
10 tlsuolaa
2 nippua timjamia
8tl mustapippuria
5 kg Koskenlaskija-juustoa
2 kg Kylmäsavuporoa
Valmistus:
Kuori ja raasta juurekset monitoimikoneella karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo. Kuullota kasviksia öljyssä noin viisi minuuttia.
Lisää vesi ja mausteet. Keitä kasviksia kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Poista laakerinlehti ja soseuta kasvikset. Lisää joukkoon paloiteltu juusto.
Kuumenna keittoa, kunnes juusto sulaa. Lisää lopuksi kuutioitu poro ja hienonnettu persilja.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.