Poro-stifado

3-4 h
5-6 annosta

Kreikasta kotoisin oleva stifado on tomaattinen lihapata, joka saa nyt

hurmaavan pohjoisen twistin, kun pataan käytetäänkin poroa! Tässä

superhelpossa reseptissä poron niska haudutetaan mureaksi ja mehukkaaksi.

Kokeile tässä myös poron potkaa!

Ainekset

noin 1 kg poron niskakiekkoja

suolaa

4 dl täyteläistä kuivaa punaviiniä

1 kanelitanko

4 neilikkaa

2 + 1 tlk kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa

0,5 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä

8-12 pientä sipulia, esim. salottisipulia, kuorittuina mutta kokonaisina

mustapippuria

Lisukkeeksi

kreikkalaisella jogurtilla maustettua riisiä

tai perunamuusia

Ohje

1. Ota poro huoneenlämpöön vähintään 30 min ennen kypsennystä.

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuivaa poron niskakiekot huolellisesti

talouspaperilla ja mausta ne kauttaaltaan suolalla. Paahda niitä uunissa

noin 15 min tai kunnes ne ovat ruskistuneet kunnolla. Käännä kiekot

puolivälissä ruskistusta.

2. Lisää sillä välin punaviini, kaneli ja neilikat suureen pataan ja kuumenna

se kiehuvaksi. Laske lämpö sitten keskitasolle.

3. Kun niskakiekot ovat ruskistuneet, lisää ne yhdessä 2 tomaattitölkin

(säästä yksi myöhempään) ja oliiviöljyn kanssa pataan, jossa viini on. Jos

liha ei peity kokonaan nesteen alle, lisää hieman viiniä tai vettä. Mausta

pata voimakkaasti suolalla – niin, että se maistuu hieman liian suolaiselta

tässä vaiheessa. Kuumenna seos vielä kerran kiehuvaksi ja peitä se sitten

osittain kannella ja siirrä 160-asteiseen uuniin. Kypsennä pataa uunissa 2

tuntia.

4. Kahden tunnin haudutuksen jälkeen lisää jäljellä oleva tomaattitölkki

yhdessä kuorittujen sipulien kanssa pataan ja jatka haudutusta ilman

kantta noin 1-1,5 h.

5. Pata on valmis, kun kastike on paksuuntunut ja liha on mureaa. Tarjoile

pata esim. jogurtilla maustetulla riisin tai perunamuusin kanssa!

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä