Porokiusaus joko kärisyslihasta tai jauhelihasta
Ainekset:
2,400 kg Perunasuikale, kypsä
0,225 kg Sipuli kuutio
0,800 kg Poronkäristysliha tai jauheliha
0,400 l Vesi
0,045 kg Maissitärkkelysjauho
0,900 l Ruokakerma
0,010 kg Suolaa
mustapippurirouhe
Yhdistelmäuuni:
Raakapaino 4,780 kg, Saanto 4,500 kg, Valmistushävikki 5,86%, Jakeluhävikki 0,02%
Ohje:
Ruskista käristysliha ja hauduta kypsäksi tai käytä kypsää käristyslihaa. Ruskista jauheliha. Levitä vuokaan puolet perunasuikaleista, lisää perunoiden päälle liha ja sipulikuutiot. Lisää päälle loput perunat. Kaada seoksen päälle mauste-kermaseos. Paista vuoat 175 asteisessa (kiertoilma 150) uunissa kypsäksi.
Paistoaika keittiön kokemuksen mukaan (riippuu uunista ja raaka-aineiden esikypsyysasteesta).
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.