Poro-leipäjuustokakku

5 h
10-15
Poro-leipäjuustokakku

By Niko Kovalainen
Pohja:

150 g real leipää
75g voita
1 tl rosmariinia

Puolukkatäyte:
180 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
100 g ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
2 rkl sokeria
5 liivatetta
3 rkl vettä
100 g puolukkasosetta
2-3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Porotäyte:
60 g leipäjuustoa
100 g poron kylmäsavua
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g pippurituorejuustoa
2 dl kuohukermaa
100 g ranskankermaa
50 g makeaa suolakurkkua
1 tl rosmariinia
2 tl makeaa sinappia
3 liivatetta
3 rkl vettä

Puolukkakiille:
100 g puolukkasosetta
1 dl vettä
2 liivatetta
2 rkl sokeria

Laita 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa leivät hienoksi muruksi ja lisää sulatettu voi. Lisää joukkoon vielä mausteena rosmariini. Sekoita seos hyvin ja kaada vuoan pohjalle. Painele lusikalla pohja tiiviiksi. Nosta jääkaappiin asettumaan. Valmista puolukkatäyte vatkaamalla kermasta kova vaahto. Notkista tuorejuusto ja lisää ranskankerman kanssa kerman sekaan. Lisää puolukkasose ja hienonnettu ruohosipuli. Mausta sitruunamehulla ja sokerilla. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään ja kiehauta vesi mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan veteen. Kaada liivateseos muun massan joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Valmista porotäyte hienontamalla kylmäsavuporo hienoksi silpuksi. Kuutioi leipäjuusto pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää ranskankerma ja notkista tuorejuustot. sekoita keskenään ja lisää joukkoon poro ja leipäjuusto. Pilko suolakurkut ja mausta sinapilla ja rosmariinilla. Kiehauta vesi ja lisää liotetut liivatteet kiehuvaan veteen ja sekoita muiden aineksien sekaan. Kaada seos jähmettyneen puolukka kerroksen päälle ja nosta takaisin jääkaappiin. Soseuta puolukkakiilteen puolukat. Lisää sokeri ja kiehauta vesi. Liota liivatteet ja sekoita ne pehmentyneinä veden joukkoon. Kaada vesi puolukkasoseeseen ja sekoita hyvin. Kaada porotäytteen päälle ja anna kakun hyytyä 4 h tai mieluummin seuraavaan päivään. Koristele kakku leipäjuusto kuutioilla ja puolukoilla haluamallasi tavalla. Kakun voi tehdä 20 cm tai 24 cm vuokaan. Jos käytät 20 cm:n vuokaa, niin tarvitset reunoille reunakalvon.
Made by Niko Kovalainen #kokosuomileipoo

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä