Myy yrityksille

Yritysmyyjät

Tällä sivulla löytyvät yritykset ja elinkeinonharjoittajat myyvät poronlihaa yritysasiakkaille. Mikäli olet yksityishenkilö, klikkaa tästä vähittäismyyjien hakuun.

Suodata pääraaka-aineen mukaan

Etsitään hakutuloksia...
Etsitään hakutuloksia...

Poronlihan ostaminen tulee kysynnän kasvaessa koko ajan helpommaksi. Kun valitsemme kotimaisen poronlihan ateriaksemme tai ruokalistoillemme useammin, annamme tukemme ja kunnioituksemme kokonaiselle elinkeinolle, kulttuuriperimälle ja elämäntavalle.

Useammat toimijat tarjoavat yksittäisten tuotteiden ohella myös kokonaisesta tai puolikkaasta porosta koostuvia poropaketteja, jotka sisältävät esimerkiksi yhden poron eri ruhonosia valmiiksi leikattuina ja käsiteltyinä. Keittoluiden ja sisäelintenkin hyödyntämiseen löytyy varmasti mielenkiintoisia ja maistuvia reseptejä!


Haluatko rekisteröityä poronlihan myyjäksi, ota yhteyttä [email protected]


Yleistä

Poro on yleistynyt marketeissa ja esimerkiksi kauppahalleissa sijaitsevissa erikoismyymälöissä ympäri Suomen. Poronlihaa löytyy erilaisina pakasteina, leikkeleinä, rouheina, makkaroina ja muina jalosteina. Tutuimmat tuotteet lienevät poron käristysliha sekä erilaiset poron kylmäsavupaistit. 

Poronlihaa voidaan ostaa myös suoraan poronomistajilta niin sanottuna suoramyyntinä, pohjoisen lukuisilta pienjalostajilta sekä poronlihaan erikoistuneista lihamyymälöistä. Myös poronlihaa myyvät verkkokaupat yleistyvät porotalouden parissa toimivien yrittäjien ja elinkeinonharjoittajien keskuudessa koko ajan.

Poronlihaa ostettaessa on hyvä tarkistaa, että onko myytävä liha vasan vai aikuisen poron lihaa. Vasan liha kypsyy nopeammin ja on myös maultaan hieman miedompi. Myytävä poronliha on pääasiassa vasan lihaa. Yleensä myytävä poronliha on pakastettua ja pakkausmerkinnöistä on hyvä tarkistaa lihan alkuperä. 

Mikäli lähikaupassasi ei vielä ole poroa tarjolla, niin kauppiasta kannattaa vaatia kasvattamaan valikoimaansa ja olemaan yhteydessä pohjoisen poronlihan tuottajiin.

Suoramyynti

Suoramyynnillä tarkoitetaan poronlihan tai poron kuivalihan myyntiä suoraan kuluttajalle poronhoitoalueella olevalta alkutuotantopaikalta tai paikasta, jossa poro on teurastettu. Jos asut tai olet vierailulla pohjoisessa, on vierailu ja asiointi poroisännän luona helppoa.

Asiakas saapuu paikan päälle porotilalle tai muulle alkutuotantopaikalle, ja samalla hänellä on mahdollisuus todeta mistä hänen ostamansa poronliha on peräisin. Paikallisten suoramyyjien yhteystietoja löytyy mm. matkailualueiden matkailulehdistä tai niitä voi tiedustella paikallisilta poroisänniltä, joiden yhteystiedot löytyvät Paliskuntain yhdistyksen verkkosivuilta.

Hyväksytyt elintarvikehuoneistot

Elintarvikehuoneistolla tarkoitetaan huoneistoa tai niiden osaa, jossa myytäväksi tarkoitettuja elintarvikkeita valmistetaan, säilytetään, kuljetetaan, pidetään kaupan, tarjoillaan tai muutoin käsitellään. Elintarvikehuoneistolla ei kuitenkaan alkutuotantopaikkaa. Laitoksen hyväksymisen edellytyksenä on, että laitos on elintarvikelainsäädännössä säädettyjen vaatimusten mukainen.

Lihamyymälät 

Muutamilla paikkakunnilla löytyy myös poronlihan myyntiin erikoistuneita erikoismyymälöitä. Nämä myymälät sijaitsevat useimmiten kaupunkien kauppahalleissa tai poronlihajalostamoiden yhteydessä.